İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali (2016-2017) Öğrt: Demet CELBİŞ AĞCAKAYA ; Proje adı: Ben Kendimim

Proje adı:

Ben Kendimim

Proje adı:

Ben Kendimim

Katılımcılar:

Aylin GÜLER, Hamiyet CİNGÖZ, Yiğit YILDIZ, Zeynep ÖNAL, Osman DEMİR,  Eslem ÜNAL, Elanaz YAZICI, Efehan YAZICI, Zeynep  KILIÇ, Efsa ÖZDİNÇ, Nisa YERLİKAYA, Ecrin YAZICI, Ece KARABULUT, Yiğit AYDENİZ, Ege ÇAKAR, Akif ALÇOBAN, Azra EROL, Esra ERBAŞ, Hümeyra CEYLAN, Taha ÜNAL, Efe ONAY, Rukiyye KOCAMAN, Hadra ÇETİN, Süeda GÜRLEK, Mert KAŞIKÇI, Kerem ERDOĞAN, Miraç ALBAYRAK, Selim SARI, Zeynep KARADENİZ, Azragül TURGUT

Öğretmen:

Demet CELBİŞ AĞCAKAYA

Kurum:

Cezayirli Gazi Hasanpaşa İlkokulu, İstanbul, Beyoğlu

Konu:

Günümüz dünyasında insanlar artık kendi düşüncelerinin doğruluğunu savunamaz hale geldi. Fikir sahibi olamamanın çocukluk yıllarında başlayıp bulunduğumuz sosyal çevrenin ve ekonomik koşullarında etkisiyle, ilerleyen yaşlarda çok daha ciddi boyutlara geldiğini gözlemlemekteyiz. 4-10 yaş arası çocuklar kendilerine yöneltilen bir soru karşısında ya LİDER olarak gördükleri kendilerinden çok daha sosyal yaşıtlarına, ya da çoğunluğun vermiş olduğu cevaplara bakarak akıl yürütmekte. Bu nedenle; çoğunluğun bir yöne gidiyor olması o yönün doğru olduğu anlamına gelmez diyoruz. Herkesin kocaman olduğu ve harika işler yaptığı bir dünyada yaşayan minicik  çocukların kendilerini bulabilmelerini hedefliyoruz.

07-03-2018

Yayın: 07.03.2018 - Güncelleme: 07.03.2018 09:12 - Görüntülenme: 60457