Projelerimiz

Nis

Pil Nedir?

Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine doğrudan dönüştürerek bünyesinde depolayan cihazlara PİL denir. Bu dönüşüm tek yönlü ise pil PRİMER yapıda yani tek kullanımlık veya halk arasında kullanılan tabirle şarjsız bir sistemdir. Dönüşüm her iki yönde olabiliyorsa, yani elektrik enerjisi tekrar kimyasal enerjiye çevrilebiliyorsa ve bu suretle uzun sürelerle enerji kullanımı sağlanabiliyorsa pil SEKONDER yapıda veya diğer bir tabirle şarj edilebilir özelliklere sahip bir sistemdir.

Proje adı:

Oyuncaklarımızı Geri Verin

Proje adı:

Ben Kendimim

Nis

4. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne okulumuz 4/E sınıfı öğrencileri  “Oyuncaklarımı Geri Ver” projeleriyle katıldılar. Öğrenciler yaptıkları projede;  bütün çocukların sevgi dolu bir dünyada yaşamaya hakkı olduğunu ancak savaşın hiçbir coğrafyada bunu sağlayamayacağını dile getirmişlerdir.